Op uw manier schenken en nalaten

Elke bijdrage, klein of groot, is bijzonder welkom. Daarmee helpt u ons als Stichting tot Behoud Monumenten gemeente Waadhoeke, bij het in stand houden van de prachtige monumenten. Maar u kunt ook aan een specifiek monument schenken of nalaten dat u lief is waarvan u wilt dat het behouden blijft voor de toekomst.

WAT ZIJN DE MOGELIJKHEDEN?

Een eenmalige of periodieke schenking van een geldbedrag
U kunt ons een eenmalig geldbedrag schenken of een periodieke schenking doen. Bij een periodieke schenking is uw fiscale voordeel het grootst.

Een legaat of erfstelling in uw testament
U kunt de Stichting tot Behoud van Monumenten in de gemeente Waadhoeke steunen door een legaat of erfstelling in uw testament op te nemen. Bij een legaat beschrijft u in uw testament welk bedrag u nalaat. Bij een erfstelling laat u een deel van uw nalatenschap aan de stichting na.

Goed om te weten: wij betalen dankzij onze ANBI-status geen erfbelasting.

Het oprichten van een fonds op naam
U kunt ook vastleggen dat na uw overlijden een fond op naam wordt opgericht. Een fonds op naam is een heel persoonlijke invulling van uw nalatenschap, want de doelstelling en de naam van het fonds bepaalt u zelf. De Stichting tot Beheer van Monumenten in de gemeente Waadhoeke beheert dit fonds.

Meer weten?
Wilt u meer informatie of wenst u een gesprek met het bestuur van de stichting, dan nodigen wij u graag uit om contact met ons op te nemen.

Telefoon: 06 129 290 06 (coördinator Gerard van Dijk)

Email: gvandijk@waadhoeke.nl